Starten met een slim huis

 Als je je huis nog niet hebt geautomatiseerd, weet je misschien gewoon niet waar je moet beginnen...

Vandaag schetsen we 10 zeer eenvoudige smart home-projecten voor complete beginners die minimale inspanning en maximale beloning combineren.

We gaan meteen aan de slag zonder verder oponthoud…

Mesh WiFi-netwerk: verbeterde connectiviteit en houd slimme apparaten veilig

Als u van plan bent een verbonden huis op te zetten, hebt u een robuuste WiFi-connectiviteit nodig, evenals gemoedsrust dat het netwerk is volledig beveiligd.

Het probleem is dat traditionele routers niet altijd de beste oplossing zijn. Vooral in grotere woningen kan een fragmentarisch signaal leiden tot dode hoeken.

Dit is alleen maar onhandig als je een YouTube-video probeert te streamen. Maar wat als het leidt tot een storing in uw huisbeveiligingssysteem?

We hebben onlangs gekeken naar hoe mesh-wifi-netwerken een veel sterkere dekking bieden door meerdere apparaten, knooppunten genaamd, te gebruiken om het signaal met algemene dekking te verbeteren.

Het GRYPHON Mesh WiFi-systeem is een uitstekende keuze als u wilt beginnen met het bouwen van een veilig en betrouwbaar verbonden huis. Waarom is dat?

U krijgt zowel 2,4GHz- als 5GHz-netwerken, waardoor u de ideale combinatie van snelheid en barrièrepenetratie krijgt. De lagere frequentie van reguliere wifi-netwerken is beter in het omzeilen van obstakels zoals muren. De 5GHz-frequentie is sneller en je krijgt veel minder storing. Door beide samen te voegen, breidt u uw opties uit zonder handmatig van netwerk te hoeven wisselen.

U kunt dit apparaat alleen gebruiken of uw mesh-systeem uitbreiden door te investeren in extra units. Elke eenheid beslaat een toonaangevende 3000 vierkante voet. U kunt streamen en downloaden terwijl u aan het browsen bent en uw slimme apparaten bedient zonder vertraging of vlakke plekken in alle hoeken van uw huis.

Het opzetten van het netwerk is eenvoudig. Je regelt alles in de intuïtieve app. Je kunt ook alle aangesloten apparaten en ouderlijk toezicht in de app beheren.

De GRYPHON scant alle apparaten (ook slimme apparaten) op eventuele kwetsbaarheden. Het gebruikt AI om malware te detecteren, samen met elke inbraak op uw netwerk.

Als je eersteklas wifi-dekking wilt met betrouwbaarheid en veiligheid voorop, dan is het GRYPHON mesh-systeem een ​​beginnersvriendelijke introductie tot mesh-netwerken. Laat je niet intimideren: begin je nieuwe slimme huis op de juiste manier!

Een geweldige thuishub als basis voor uw verbonden huis

Een thuishub is een centraal apparaat waarmee slimme thuistechnologie van verschillende fabrikanten naadloos kan communiceren. Niet alle slimme apparaten gebruiken hetzelfde communicatieprotocol. Een hub vertaalt berichten en stelt hen in staat om in harmonie samen te werken.

Hoewel we een reeks verschillende gateways kunnen aanbevelen, raden we de stellaire Wink Hub 2 aan als je een complete beginner bent.

Door te investeren in Wink Hub 2, kun je je smartphone gebruiken als universele afstandsbediening voor alle compatibele apparaten. Als je ook een Alexa- of Google Home-apparaat oppakt, kun je spraakopdrachten gebruiken. We zullen dit direct hieronder verder onderzoeken.

De Wink is compatibel met honderden smart home-apparaten in alle categorieën. Alle belangrijke communicatieprotocollen worden ondersteund. We zullen je hier niet verblinden met terminologie, maar als je meer wilt weten, bekijk dan onze blik op Zigbee en Z-Wave. Dit zijn twee van de belangrijkste protocollen die beide door Wink worden ondersteund.

Het opzetten van deze hub kan niet eenvoudiger met wifi of ethernet.

Zodra u aan de slag bent, kunt u apparaten automatiseren en plannen. Je kunt ze in-app op je smartphone of met spraakopdrachten bedienen. Van Nest en Philips tot Ring en Honeywell, beheer ze allemaal, zelfs als ze verschillende talen spreken.

Woonblog

Zelfs als je nog geen slimme apparaten hebt, zul je ongetwijfeld op de hoogte zijn van slimme luidsprekers.

Naast dat je audio kunt streamen, worden deze handige kleine apparaten geleverd met digitale assistenten aan boord. Met deze virtuele butlers bedien je verschillende apparaten en apparaten in je slimme huis met spraakopdrachten.

Google Home-luidsprekers gebruiken Google Assistant, Apple HomePod de alomtegenwoordige Siri en Amazon's Echo-assortiment Alexa.

Als je niet zeker weet of je je wilt binden aan een thuishub, wordt Echo Plus geleverd met een geïntegreerde Zigbee-hub. Dit geeft je een voorproefje van het gebruik van spraakbesturing zonder dat je om te beginnen een gateway van derden nodig hebt.

Deze tweede generatie Echo Plus heeft nieuwe en verbeterde audiomogelijkheden. Je kunt streamen vanaf Spotify, YouTube, Amazon Music, Pandora en nog veel meer.

Het belangrijkste verkoopargument van slimme luidsprekers is ironisch genoeg niet de luidsprekercomponent, maar de digitale assistent. Voor een gebruiksvriendelijke ervaring met maximale compatibiliteit raden we ten zeerste aan om met Echo Plus aan de slag te gaan. Alexa helpt je de bediening van je smart home handsfree te stroomlijnen en brengt veel meer naar voren.

Slimme stekker zonder hub nodig om aan de slag te gaan

Misschien tolt je hoofd met al dat gepraat over hubs en digitale assistenten?

Misschien bent u op zoek naar een nog eenvoudiger instappunt om die slimme huiswateren te testen?

Dan ligt een smart outlet voor de hand. U kunt aan de slag met plug-and-play-eenvoud, zelfs als u geen tech-fan bent en niet veel wilt uitgeven.

iDevices biedt een fantastische WiFi Smart Plug die niets meer vereist dan een WiFi-verbinding. Je hebt geen hub nodig en je hoeft niet veel meer te doen dan een gratis app te downloaden en een klein apparaat op het stopcontact aan te sluiten om de afstandsbediening te kunnen gebruiken.

Dit Switch-stopcontact werkt met zowel Alexa als Siri als je handsfree wilt bedienen. Je kunt apparaten ook op afstand in-app in- of uitschakelen.

Energierapporten helpen u ook te bepalen welke apparaten te veel stroom verbruiken, zodat u een verlaging van uw energierekening kunt zien.

Heb je zin om 's ochtends je koffiezetapparaat van boven op te stoken? Wat dacht je van het dimmen van de lichten voor je film zonder van de bank te komen? Gebruik dit stopcontact voor de X-Box in uw kinderkamer en schakel de stroom in als ze niet naar beneden komen voor het avondeten!

iDevices Switch is een geweldige introductie tot eenvoudige slimme huisbediening en je zult snel de laag conventionele afstandsbediening en automatisering waarderen.

Slimme lampen: slimme verlichting op de gemakkelijke manier

We hebben de afgelopen maanden uitgebreid naar slimme verlichting gekeken, maar wat dacht u ervan om aan de slag te gaan als u geen expert op het gebied van domotica bent?

Slimme lampen zijn een goede zet als je niet je hele verlichtingssysteem wilt automatiseren. U hoeft niet opnieuw te bedraden en u kunt direct aan de slag.

Je hebt keuze te over met bollen. De Philips Hue-reeks geeft je veel speelruimte en is onze aanbeveling als je een totale beginner bent.

Enkele dimbare lampen zijn niet duur. Je kunt kiezen uit wit, witte ambiance (verschillende tinten wit) of kleur (in feite 16 miljoen). Je kunt je lampen manipuleren vanuit de responsieve Hue-app. Je kunt ook spraakopdrachten gebruiken, maar hiervoor heb je de Hue Bridge nodig, een eigen hub.

Het plannen van uw verlichting is eenvoudig in-app. U kunt ervoor zorgen dat ze in actie komen als u thuiskomt van uw werk en ervoor zorgen dat het huis er natuurlijk bewoond uitziet als u op vakantie bent.

U kunt ookkopen starterkits met de hub inbegrepen in een aantal configuraties, van wit tot witte ambiance tot kleur. Bekijk onze gedetailleerde kijk op het instellen van deze starter kits hier.

Of u nu kiest voor Philips Hue, LIFX of een van de andere toonaangevende merken slimme lampen, u krijgt een beginnersvriendelijke start met domotica.

Slimme thermostaat voor geautomatiseerde klimaatregeling

Door klimaatregeling te automatiseren, kunt u die onhandige handmatige thermostaat kwijtraken, uw leven gemakkelijker maken en mogelijk geld besparen op de koop toe.

De ecobee4 WiFi-thermostaat is een van de sterkste opties in een overvol marktsegment.

Alexa Voice Service is ingebouwd in deze wifi-thermostaat, zodat je handsfree kunt bedienen zonder dat je een echo-apparaat nodig hebt. Verder kun je je Android- of iOS-apparaat gebruiken om op afstand de temperatuur aan te passen of instellingen in de app te plannen.

Door uw systeem uit te breiden met een reeks sensoren, kunt u die hete en koude plekken die conventionele thermostaten bedreigen, volledig elimineren. Deze intelligente thermostaat kan ook detecteren wanneer kamers bezet zijn om het comfort te optimaliseren.

Met de Smart Home/Away-modus en energierapporten claimt de fabrikant een haalbare energiebesparing van meer dan 20%.

Dus ...

Als u die ongebreidelde energierekeningen wilt verlagen en tegelijkertijd de vervelende taak van het regelen van de temperatuur in uw huis wilt automatiseren, is de ecobee4 een investering en geen kostenpost.


Reacties